FUNCTION HARI KESUKARELAWAN PELAJAR PERINGKAT UITM & PELANCARAN BRIGED SUKARELAWAN UITM


SALAM.. SETELAH SEMINGGU REHAT SELEPAS FUNCTION PERKAD, PERPAKES DIUNDANG LAGI UNTUK MENJAYAKAN FUNCTION HARI KESUKARELAWAN PELAJAR PERINGKAT UITM & PELANCARAN BRIGED SUKARELAWAN UITM YANG AKAN DIADAKAN DI DEWAN AGUNG TUANKU CANSELOR (DATC).

MAJLIS AKAN BERLANGSUNG PADA 10/12/11 (SABTU) PADA JAM 8 PAGI. KONSEP FUNCTION INI ADALAH PERSEMBAHAN ATAU LEBIH KEPADA ORKESTRA. REHEARSAL AKAN DIJALANKAN PADA HARI JUMAAT TETAPI PERPAKES HANYA AKAN MENGHANTAR WAKIL UNTUK MENDAPATKAN PERJALANAN MAJLIS.

LAGU YANG AKAN DIMAINKAN ADALAH:

NEGARAKU
WAWASAN SETIA WARGA UITM
UITM DIHATIKU

SINCE SEMUA LAGU INI AKAN DIMAINKAN DI DALAM DEWAN, KEKUATAN LAGU, DINAMIK, KESEIMBANGAN LAGU ADALAH AMAT PENTING. SAMADA PEMAIN AKAN BERMAIN SECARA DUDUK ATAU BERDIRI, TIDAK DAPAT DISAHKAN LAGI BUAT MASA INI. JUMLAH PEMAIN YANG DIPERLUKAN ADALAH 50 ORANG. PERKHIDMATAN BAS DISEDIAKAN. =P

SECTION LEADER TOLONG MAINKAN PERANAN UNTUK MENCARI PEMAIN.

PADA HARI INI SEMUA PELAJAR KOR BRASSBAND AKAN PERGI KE DATC BAGI MELIHAT PERKEMBANGAN SENIOR MEREKA. ATTENDANCE AKAN AKAN DIAMBIL DISANA, JURULATIH AKAN TURUT HADIR PADA HARI TERSEBUT.


6 comments:

Anonymous said...

Dm.. why so many perkusi?

nak trumpet 15? boley ja... bukan sume ade pong

Anonymous said...

err.. bukan diskriminasi. takot sound x balance je. =.="

izdiyad lockman said...

banyak sangat 50 org kalau nk main dalam dewan... DATC tu mmg besar pun tp 50 adalah sangat ramai untuk kawasan tertutup. percussion dgn kekuatan 15 anggota pun tidak relevan untuk diadakan. pada kebiasaannya, kalau main dalam dewan hanya pakai 2 snare dan 1 bass. untuk lower brass, agak ramai pulak trombone. 2 trombone dan 2 eupho sudah memadai. bagi upper brass pula, 8 trumpet terlalu ramai. 4 trumpet nampak lebih bagus, dengan 2 pemain pada posisi 1st trumpet dan masing2 1 pemain pada posisi 2nd dan 3rd (kalau ada la posisi tu). mello pakai satu pun ok. sebab mello bunyi die kuat. bell mello tu lebar. x perlu piccolo kalau nak keluarkan flute. letak 2 flute atau satu piccolo sahaja. bagi lain2 instruments tenor:alto:clarinet adalah 1:2:2. jadi kekuatan pasukan telah menurun kepada 20 anggota. jumlah yang sesuai untuk dimainkan dalam dewan.

ini adalah sekadar 1 cadangan untuk dipertimbangkan. keputusan masih berpihak pada DM untuk diputuskan. sekadar berkongsi dari pengalaman. mohon terus mencadang.

ok.

Anonymous said...

Btol ckp izdiyad tuh..tp myb bole bykkan blowers. Tade masalah kat citu. Cume kene pndai allocate how many players each section.percussion myb around 5 could be enough.lagu bayk players mmpu mghasilkn bunyi yg lebih gah dan meremang.huhu